Pokud si chce ÄlovÄ›k napÅ™Ãklad po návratu z práce odpoÄinout, Äasto si zapne varnou konvici a rozhodne se pÅ™ipravit si teplý nápoj, se kterým usedne do svého oblÃbeného kÅ™esla a bude jen tak chvÃli meditovat, nebo se zaÄte do rozeÄtené knihy, zaposlouchá do oblÃbené hudby, popÅ™ÃpadÄ› zhlédne nÄ›jaký poÅ™ad v televizi. OnÃm teplým nápojem může být kvalitnà Äaj nebo kvalitnà káva, jehož pÅ™Ãprava, pokud si chceme pochutnat, by se nemÄ›la v žádném pÅ™ÃpadÄ› podcenit.
Aby pochoutka stála za to
Pokud nás Äeká pÅ™Ãprava kávy, vždy si dejte záležet na nádobÃ, jaké si pro svůj oblÃbený nápoj zvolÃte a svůj oblÃbený šálek si nezapomeňte pÅ™edem nahřát. Poté vodu ohÅ™ejte na pouhých devadesát tÅ™i stupnÄ› Celsia. Pokud ji necháte projÃt varem, nevadÃ, ale poÄkejte půl minutky, než kávová zrna zalijete. SamozÅ™ejmÄ› že mluvÃme o pÅ™Ãpadu, že vyrábÃte takzvaného klasického „turka“ nebo si chcete pochutnat na rozpustné kávÄ›. Můžete ji osladit cukrem nebo medem a dochutit Å¡petkou kardamonu Äi jiného orientálnÃho koÅ™enÃ, které jà dodá ten správný Å™Ãz.